my skin

Friday, December 31, 2010

Tahun Baru. Azam Baru. Saya Baru.

OK. Dah berdentam-dentum bunyi mercun. Happy benar gamaknya sambut tahun baru. Apa-apa pun, selamat datang tahun baru. Semoga 2011 ni lebih baik, lebih mantap, lebih hebat, lebih ceria, lebihlah segala yang bagus-bagus!

Bila dah masuk bab tahun baru ni, apa lagi...bagai isi dengan kuku, bagai aur dengan tebing, semualah peribahasa yang menggambarkan betapa sinonimnya segala sesuatu itu. Maka, yang paling sinonim untuk tahun baru mestilah azam!

Kalau tahun-tahun sudah saya memang tak malu kecoh macam ayam bertelur riuh sekampung beritahu kawan-kawan azam baru saya. Yang peliknya, azam tuh bertahan beberapa bulan je. Lebih sadis, masuk penggal kedua setiap tahun mesti dah lupa apa azam yang dijaja pada awal-awal tahun dulu. Isk.

Tahun ni, insyaALLAH tak lupa sebab agak-agak dah nak lupa boleh cepat-cepat cek kat blog. Hehe. Al-maklumlah, kalau nak disenaraipendekkan pun, mesti azam saya mencecah angka 10. Whoa!

Jadi, tahun 2011 ni saya fokus pada satu azam. Azam saya nak jadi MATANG. Aha! Kawan-kawan jangan terkejut kalau tahun ni saya tiba-tiba agak pendiam. Mungkin masa tuh saya dah matang. Pendiam tuh matang ke? Entah, lebih kuranglah kot. Cakaplah apa-apa pun, yang penting MATANG. Kih kih. Hey, matanglah!


Senyuman matang.

1 comment: